• Dr. Magali Dewulf, gynaecoloog Schilde - 's Gravenwezel
  • Zij voltooide haar opleiding tot arts aan de Universiteit Antwerpen. Nadien specialiseerde zij zich in de Gynaecologie, Verloskunde op de dienst van het UZA, Antwerpen. Zij volgde een half jaar opleiding Fertiliteit bij Prof. Delbeke in het UZA, Antwerpen. Nadien vervolledigde zij haar opleiding in het KLINA ziekenhuis te Brasschaat.
  • Zij studeerde af als Gynaecoloog en Verloskundige in 2003.
  • Sinds 2003 is Dr. Dewulf verbonden aan de GZA groep : Sint-Vincentius ziekenhuis. Zij werkte eerst 8 jaar in Deurne, Antwerpen, waarna haar Privé-raadpleging verhuisde naar 's-Gravenwezel, Schilde ten Noorden van Antwerpen.
  • Dr. Dewulf is niet geconventioneerd maar wel geaccrediteerd.
  • Alle medische informatie verkregen tijdens raadplegingen wordt in het centraal medisch dossier van de GZA ziekenhuizen op correcte manier bijgehouden. Zodoende is deze informatie indien nodig beschikbaar voor de huisarts of collega's binnen het ziekenhuis bij een opname.

Dr Langermans 

 • Zij volgde haar opleiding tot arts aan de Universiteit van Antwerpen en behaalde haar diploma in 2015. Zij werd opgeleid tot gynaecoloog via de Vrije Universiteit van Brussel in het CHU Charleroi, het UZ Brussel en GZA-ziekenhuizen in Antwerpen. 
 • Zij werkt als erkend gynaecoloog sinds 2021 in het Sint-Vincentius Ziekenhuis. 
 • Op maandagen en dinsdagen vervolledigt zij haar opleiding in Rottterdam. 


Dr. Sophie Ponnet


Arts-specialist in de gynaecologie en verloskunde, verbonden aan het Sint-Vincentiusziekenhuis Antwerpen en aan de fusieziekenhuizen GZA St Augustinusziekenhuis en GZA St-Jozef ziekenhuis. 

Zij voltooide haar opleiding tot arts aan de Universiteit Leuven en behaalde haar diploma in 2016. Zij werd verder opgeleid tot gynaecoloog in het UZ Leuven, AZ Sint-Maarten  (mechelen), Ikazia ziekenhuis (Rotterdam), GZA ziekenhuizen (Antwerpen) en het Imelda ziekenhuis (Bonheiden). Zij werd erkend in juli 2021.


Zij is tevens lid van de Vlaamse Vereniging Gynaecologie-Verloskunde, en zet zich mee in voor de opleiding van de toekomstige gynaecologen van Vlaanderen.


Bijzondere interesse in zowel laag- als hoog-risico verloskunde en echografie.

Op maandagen en dinsdagen vervolledigt zij haar opleiding foetale echografie in het Erasmus MC ziekenhuis in Rotterdam.


Informatie over onze dienst 

www.gynsv.beSint-Vincentius ziekenhuis,

                                       ' Natuur als het kan, Techniek als het moet '


Maakt samen met Sint-Augustinus Ziekenhuis en het Sint Jozef Ziekenhuis deel uit van de Ziekenhuizen Gasthuiszusters Antwerpen (GZA-groep).

Door het vele aantal bevallingen ( in 2017 1850 bevallingen met 6 gynaecologen) zijn de gynaecologen heel ervaren. Babies in stuitligging en tweelingzwangerschappen proberen we in de eerste plaats vaginaal te bevallen. Inleiden van de zwangerschap en keizersnede of sectio caesarea worden enkel op medische indicatie uitgevoerd.


De Kraamafdeling werd onlangs volledig vernieuwd, zoals heel het Ziekenhuis trouwens...
Onze arbeids- en verloskamers zijn modern, allen voorzien van een bad. De arbeids-, verloskamers laten alle wijzen van bevallingen toe : kruk, touw, bad, zijligging, rugligging, staand,... Patiënten moeten niet verhuizen naar een andere kamer tijdens de arbeid en bevalling. Alle urgentieapparatuur is er -discreet- aanwezig.
Onze kraamafdeling is in de laatste jaren sterk gegroeid in het aantal bevallingen. Door de zorg en kunde van het gehele verloskundige team proberen we onze moeders en vaders zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens deze speciale gebeurtenis.

De Moederkamers :
Er zijn suites, éénpersoonskamers en tweepersoonskamers. De kames zijn allemaal heel ruim, huiselijk en comfortabel ingericht. Verdere informatie vindt U op www.bevalleninantwerpen.be.


De maatschap van gynaecologen bestaat uit Dr. Firas Cha'ban, diensthoofd, Dr. Philippe Elst, Dr. Tinneke De Souter, Dr. Nathalie Renard, Dr. Magali Dewulf, Dr Laura Werquin, Dr Sophie PONNET en Dr. Lisa-Marie Langermans.

Zij werken in nauw verband samen. Patiënten die komen bevallen in het ziekenhuis worden door de gynaecoloog van wacht geholpen.

Er is altijd een gynaecoloog in het ziekenhuis aanwezig. Alle gynaecologen werken met dezelfde werkethiek en overtuiging.

De maatschap van gynaecologen heeft ook een sterke expertise opgebouwd op chirurgisch vlak. Veel ingrepen gebeuren via het dagziekenhuis.

Op laparoscopisch vlak is onze dienst sterk gegroeid.

Vele gynaecologische ingrepen kunnen via een kijkoperatie verricht worden, bijvoorbeeld het wegnemen van de baarmoeder, operaties die nodig zijn voor verzakkingen van de baarmoeder.

Ingrepen die noodzakelijk zijn bij urine verlies kunnen ook door ons worden uitgevoerd.