• Dr. Magali Dewulf, gynaecoloog Schilde - 's Gravenwezel
    • Zij voltooide haar opleiding tot arts aan de Universiteit Antwerpen. Nadien specialiseerde zij zich in de Gynaecologie, Verloskunde op de dienst van het UZA, Antwerpen. Zij volgde een half jaar opleiding Fertiliteit bij Prof. Delbeke in het UZA, Antwerpen. Nadien vervolledigde zij haar opleiding in het KLINA ziekenhuis te Brasschaat.
    • Zij studeerde af als Gynaecoloog en Verloskundige in 2003.
    • Sinds 2003 is Dr. Dewulf verbonden aan de GZA groep : Sint-Vincentius ziekenhuis. Zij werkte eerst 8 jaar in Deurne, Antwerpen, waarna haar Privé-raadpleging verhuisde naar 's-Gravenwezel, Schilde ten Noorden van Antwerpen.
    • Dr. Dewulf is niet geconventioneerd maar wel geaccrediteerd.
    • Alle medische informatie verkregen tijdens raadplegingen wordt in het centraal medisch dossier van de GZA ziekenhuizen op correcte manier bijgehouden. Zodoende is deze informatie indien nodig beschikbaar voor de huisarts of collega's binnen het ziekenhuis bij een opname.


Sint-Vincentius ziekenhuis,

                                       ' Natuur als het kan, Techniek als het moet '


Maakt samen met Sint-Augustinus Ziekenhuis en het Sint Jozef Ziekenhuis deel uit van de Ziekenhuizen Gasthuiszusters Antwerpen (GZA-groep).

Door het vele aantal bevallingen ( in 2017 1850 bevallingen met 6 gynaecologen) zijn de gynaecologen heel ervaren. Babies in stuitligging en tweelingzwangerschappen proberen we in de eerste plaats vaginaal te bevallen. Inleiden van de zwangerschap en keizersnede of sectio caesarea worden enkel op medische indicatie uitgevoerd.


De Kraamafdeling werd onlangs volledig vernieuwd, zoals heel het Ziekenhuis trouwens...
Onze arbeids- en verloskamers zijn modern, allen voorzien van een bad. De arbeids-, verloskamers laten alle wijzen van bevallingen toe : kruk, touw, bad, zijligging, rugligging, staand,... Patiënten moeten niet verhuizen naar een andere kamer tijdens de arbeid en bevalling. Alle urgentieapparatuur is er -discreet- aanwezig.
Onze kraamafdeling is in de laatste jaren sterk gegroeid in het aantal bevallingen. Door de zorg en kunde van het gehele verloskundige team proberen we onze moeders en vaders zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens deze speciale gebeurtenis.

De Moederkamers :
Er zijn suites, éénpersoonskamers en tweepersoonskamers. De kames zijn allemaal heel ruim, huiselijk en comfortabel ingericht. Verdere informatie vindt U op www.bevalleninantwerpen.be.


De maatschap van gynaecologen bestaat uit dr. Jean Renard, Dr. Firas Cha'ban, Dr. Philippe Elst, Dr. Tinneke De Souter, Dr. Nathalie Renard en Dr. Magali Dewulf.

Zij werken in nauw verband samen. Patiënten die komen bevallen in het ziekenhuis worden door de gynaecoloog van wacht geholpen.

Er is altijd een gynaecoloog in het ziekenhuis aanwezig. Alle gynaecologen werken met dezelfde werkethiek en overtuiging.

De maatschap van gynaecologen heeft ook een sterke expertise opgebouwd op chirurgisch vlak. Veel ingrepen gebeuren via het dagziekenhuis.

Op laparoscopisch vlak is onze dienst sterk gegroeid.

Vele gynaecologische ingrepen kunnen via een kijkoperatie verricht worden, bijvoorbeeld het wegnemen van de baarmoeder, operaties die nodig zijn voor verzakkingen van de baarmoeder.

Ingrepen die noodzakelijk zijn bij urine verlies kunnen ook door ons worden uitgevoerd.